Начало » За Парафлоу » Новини » Американският университет виртуализира инфраструктурата си

Американският университет виртуализира инфраструктурата си

 

Американският университет в България е висше учебно заведение в стил Liberal Arts. „Liberal Arts" е образователен подход, популярен в Америка, при който се изучават едновременно най-различни дисциплини (например точни и хуманитарни науки, изкуства, бизнес, икономика и др.), като същевременно се добиват задълбочени знания по избраните една или две специалности. Студентите са свободни да избират своите предмети, преподаватели и учебна програма. Класовете са малки, а студентите са в близък контакт с преподавателите. Обикновено учащите живеят заедно в университетския кампус. Една от най-вълнуващите страни на „Liberal Arts" е възможността да се практикуват широк спектър от извънкласни занятия.

Основната му цел е да се минимизира на времето за достъп до критични бизнес данни.

От учебното заведени търсят още постигане на висока плътност и ефективност при използване на наличните хардуерни платформи. Разширена и обновена е платформата за съхранение на данни. Виртуализирането на сървърната среда помага за постигане на максимална гъвкавост и висока отказоустойчивост. Виртуализирането на налична на десктоп инфраструктура, от своя страна, допринася за по-добро обслужване на научната и административната дейност.

Решението е разработено съвместно с екип на "Парафлоу комуникейшънс" и е базирано на съвременни технологични решения, които предоставят висока гъвкавост, разширяемост и перспектива за развитие в бъдеще и защита на инвестицията. В основата не решението са две сървърни шасита с висока хардуерна плътност - Moonshot на Hewlett Packard Enterprise, система за съхранение на данни 3PAR8200 от Hewlett Packard Enterprise и софтуер с отворен код за управление на виртуални среди и частно/публични облаци oVirt. Софтуерът се разработва от фирмата Red Hat. Дизайнът на инфраструктурата за решението, оразмеряването на устройствата, конфигурирането и внедряването им са плод на усилията на експертите от "Парафлоу комуникейшънс". Имплементацията на софтуера с отворен код пък е дело на ИТ екипа на университета.

Новата система се използва за виртуализация на всички сървъри, налични в АУБ, и плавно прехвърляне на текущата сървърна и десктоп инфраструктура във виртуална среда. Минимизира се времето за достъп до дисковото пространство за съхранение на критични данни за нормалната бизнес дейност.

Поради високата плътност на използваните хардуерни шасита се постига по адекватно задоволяване на нуждата от разнообразни сървърни и десктоп платформи използвани в учебната и изследователската дейност. Увеличава се дисковото пространство за осъществяване на критичните бизнес процеси. Многократно се намалява времето за достъп до данни чрез използване на смесица от класически и флаш базиран сторидж.


ВИЗИТКА НА ИТ ПРОЕКТА

Име на проекта: Публично/частен облак, среда за съхранение (сторидж) и виртуализационна среда на АУБ

Възложител: Сдружение Американски университет в България

Изпълнител: Парафлоу комуникейшънс ООД, Американски университет в България

Локации: АУБ Благоевград

Категория: Образование


Eфект от ИТ решението

Подобрено обслужване на потребителите на ИТ услуги, бърза реакция при предоставяне на необходимите услуги, висока отказоустойчивост и консистентност на предлаганите ИТ услуги са основните ефекти от реализирания проект.

От АУБ и "Парафлоу" отчитат постигане на висока степен на използване на наличния хардуер. Удължава се регулярният цикъл за обновяване на хардуерните платформи и се постига много по-висока ефективност на използуване на наличния бюджет за ИТ.

Като важно предимство на реализираното решение се посочва удълженият цикъл за очаквано обновяване на наличния хардуер.

Освен това то предлага гъвкаво предлагане на виртуални и сървърни платформи при поискване от потребителите.

Решението се използва от всички кампуси на АУБ –Главен кампус Благоевград, Скаптопара Кампус Благоевград, София кампус – Център за образование и култура Илиев.

Към статия в Computerworld България  за проекта

 

Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на "Закон за авторското право и сродните му права". Използването на част или цялото съдържание на сайта бе