Начало » За Парафлоу » Новини » Парафлоу направи дарение за своята 15-а годишнина

Парафлоу направи дарение за своята 15-а годишнина

21.09.2010

IT Forum, 21 септември 2010

По време на откриването на учебната година Парафлоу Комуникейшънс дари компютърно оборудване на стойност 12 000 лв, за учебно-тренировъчен център по икономика на Националната стопанско-финансова гимназия. В него учениците на столичното училище с 97-годишна история провеждат занимания, симулиращи реална бизнес среда. Идеята на тренировъчния център е да развива у тях умения, които ще подпомогнат впоследствие адаптацията им към работа в реален офис и решаването на конкретни икономически казуси.

 

 

 

Иван Арсов, директор на НФСГ и Николай Аврамов, управител на Парафлоу Комуникейшънс, тържествено прерязаха лентата на центъра в присъствието на кмета на община Лозенец Прошко Прошков, Райнхарт Цимерман, търговски аташе при Австрийското посолство и Ваня Кастрева, началник на РИО в София-град.

 

 

 

 


„От една страна, ние продължаваме традицията да работим за българското училище след мащабния проект „Национална образователна мрежа на училищата в България” на Министерство на образованието, младежта и науката, в който активно участвахме. От друга - все пак сме тийнейдържъри, тази година ставаме на 15 и трябва да мислим за нашите връстници”, каза с усмивка Николай Аврамов, управител на Парафлоу Комуникейшънс.

Иван Арсов, който е директор на НФСГ от 1986 година, а преди това ученик и учител в същото училище, припомни мотото на гимназията - мисълта на Константин Ушински: „Предава се мисъл, извлечена от опит, а не самият опит. И затова се радваме, когато успешни компании като Парафлоу Комуникейшънс ни подкрепят финансово, защото ни помагат да подготвяме по-успешно подрастващите за бъдещата им адаптация към бизнес средата в България”.