Начало » За Парафлоу » Новини » Любопитно интервю с представители на Extreme Networks, чийто платинен партньор за България е Парафлоу

Любопитно интервю с представители на Extreme Networks, чийто платинен партньор за България е Парафлоу

20.01.2011

Extreme Networks улеснява своите партньори у нас с иновативни обучения

Интервю на Стефан Станчев - в.ComputerWorld

Мрежовите решения на американската компания Extreme Networks отдавна присъстват на българския пазар, а продуктите й продължават да се внедряват в инфраструктурите на операторите у нас. За плановете за развитие на технологичния гигант в страната ни разговаряхме с Джеймс Уорал, регионален директор за Северна, Централна и Югоизточна Европа, и Елдар Сорек, мениджър за Югоизточна Европа и Близкия Изток в Extreme Networks. 


По какъв начин предлагате решенията си в България?

В Extreme Networks използваме канален модел в нашите партньорски взаимоотношения. Обикновено работим с VA дистрибутори и риселъри. В България партньорите ни са шест и са представени от риселъри и системни интегратори. Парафлоу Комуникейшънс е нашият основен партньор в страната ви, който има статут на платинен. Останалите са със статут на сребърни партньори.

Джеймс Уорал: Парафлоу наистина държат много сериозна позиция като наш партньор в България. Желаем да работим възможно най-близо с нашите партньори като цяло, предлагайки им най-добрите решения в трите основни за нас вертикални сектора - корпоративен, центрове за данни и оператори.

В кои големи проекти у нас са използвани ваши решения?


Елдар Сорек: Имаме успешни внедрявания в инфраструктурите на blizoo, Мегалан Нетуъркс (понастоящем част от М-Тел, б.ред.), GCN и Sofia Communications. Смятам, че оставяме много сериозни следи в сегмента на операторите в България и това е една от причините да се надяваме, че ще имаме още успешни инсталации и в другите сегменти.

Какви ваши нови продукти биха били атрактивни за българския пазар?


Джеймс Уорал: В рамките на няколко месеци ще стартираме редица рекламни кампании за различни нови решения в трите основни вертикални сегмента. Едно от най-атрактивните ни предложения е свързано с осигуряването на мобилен бекхол, както и такива за изграждане на мобилни мрежи от различни поколения, включително 4G. Работим сериозно с водещи световни доставчици в тази област и нашите очаквания са наистина големи. Освен това предлагаме софтуерен продукт, чрез който операторите активно управляват своите услуги.
Интерес би представлявало и решението XNV (ExtremeXOS Network Virtualization) - продукт за управление на жизнения цикъл на процесите в центровете за данни, който е базиран на технологията Tracking vМmotions и който може да е в основата на “облачна” инфраструктура.
Имаме продукт за центрове за данни, който опростява инфраструктура, като редуцира самите мрежови нива. Голяма част от процесите и осигуряването се извършва в сървърите, а с това наше решение искаме да върнем тези процеси в мрежата, в комутаторите.

Какви са плановете ви за развитие у нас?
Елдар Сорек:: Важно е за нас да видим, че развиващите се пазари, като този в България, са все по-отворени към нашите технологии. От друга страна, в нашия сегмент конкуренцията е наистина жестока и от тази гледна точка за нас е важно да обсъдим с партньорите си какво е нужно да направим и как да им помогнем, за да спечелим по-голям пазарен дял тук.

По какъв начин подпомагате партньорите си?


 Елдар Сорек: Има няколко потенциални възможности и много предимства за партньорите, които притежават високо ниво на технологични умения. Имаме програма за обучения, тестове и квалификация, наречена Sandbox. Чрез нея партньорът или клиентът може отдалечено да се прикрепи към мрежата ни, да тества оборудването, да наблюдава графичния потребителски интерфейс и функционирането на самите системи. Това всъщност представлява обучение в реално време. Така че не е нужно да притежаваш даденото устройство, за да се запознаеш с неговите възможности. Смятам, че това е много ефективно и иновативно.
Също така се опитваме да направим възможно най-ефективно квалификацията и вземането на сертификати от страна на партньорите.

Каква е основната ви цел у нас?


Джеймс Уорал: Главната ни цел е да увеличим пазарния си дял в България. Компанията залага на иновациите, освен това имаме отлична развойна база. Важното е да знаем какво мислят партньорите и клиентите за нашите решения и да извлечем най-ценното за нашия екип. Това е и целта на нашите маркетингови кампании. Това, което трябва да направим сега, е да вземем иновациите от Силициевата долина и да ги предложим на пазара. 

Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на "Закон за авторското право и сродните му права". Използването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.
© 2020 Paraflow Communications Ltd. София 1700, ул. Никола Габровски 79, тел.: 02/ 960 42 00, email: office@paraflow.bg
Facebook