Начало » За Парафлоу » Новини » Иновативен софтуер за мобилни продажби на Парафлоу пести време и пари на търговците

Иновативен софтуер за мобилни продажби на Парафлоу пести време и пари на търговците

06.12.2010

Когато заснемали „Венецианският търговец” по едноименната пиеса на Шекспир, в една от сцените от костюма на Ал Пачино изпаднал мобилния му телефон, който той забравил да махне пред камерата. На снимачната площадка настъпил бурен смях, че на фона на декора и костюмите от 16ти век изведнъж се появява такава джаджа и се наложило да заснемат сцената наново. Ако през 16ти век в търговския свят мобилните приложения са били невъобразими, днес те са реалност и правят живота на продавачите много по-лек и безгрижен. Търговците прекарват по-голяма част от времето си извън офиса и това налага организациите, които се занимават с разносна търговия да автоматизират продажбите към крайни клиенти и да намалят риска от човешка грешка. Чрез мобилните приложения, процесът по вземане на заявка, въвеждането й в информационната система на фирмата, издаването на необходимите счетоводни документи и доставката на стоките се извършва в един и същи момент от един и същи човек. Това пести много време и ресурси - както финансови, така и човешки.

Водещата българска IT компания Парафлоу е разработила продукт, с помощта на който лесно, бързо и ефективно се автоматизира процесът по продажба. Серията от мобилни приложения, проектирани от специалисти на компанията, обхваща трите основни направления: Усъвършенствани директни продажби, Събиране на заявки и доставка и Мърчъндайзинг.


Софтуерът на Парафлоу за автоматизация на мобилните продажби предлага на администрацията и на самите продавачи в една търговска фирма незаменим инструмент за по-бърза и резултатна работа. Той обхваща процеса от вземането на заявката до доставката на стоките и минимизира процентът на грешка при търговските представители.


Това, което отличава продуктът на Парафлоу е, че той се настройва спрямо специфичните изисквания на клиента, съобразно фирмените процеси и индивидуални нужди в търговската дейност. Въвеждането на заявките става лесно чрез натискане на икони в интерактивен интерфейс. Само с  един бутон системата автоматично избира комуникационен канал (GPRS,Wi-Fi, PC) спрямо текущото покритие на търговеца. Продуктът е гъвкав и позволява лесна настройка. Също така, може да се актуализира отдалечено без да е нужна намеса на търговски представител. Една от фирмите, при които софтуерът вече е внедрен и работи успешно е Филикон 97. Фирмата за консервени и други изделия оптимизира и подобри дистрибуцията на своята продукция след въвеждането и.  Времето за обработка на един клиент беше намалено с 30%, а последващата обработка на заявките в централния офис с 85%.

Продуктът за автоматизирани мобилни продажби на Парафлоу е подходящ както за малки, така и за големи търговски фирми. Търговската фирма печели оптимизация на целия процес като намалява загубите от кражби и човешки грешки, повишава удовлетвореността на клиента и постига висока ефективност на търговските представители.

Даниел Радойков
Бизнес консултант на Парафлоу Комуникейшънс
тел. 02 960 42 07, 960 42 00
email: dradoikov@paraflow.bg

Към информация за Решение за мобилни продажби на Парафлоу
Към статията в InfoWeek

 

Характеристики

Усъвършенствани директни продажби (ExVan) 

Събиране на заявки и доставка (Presales)

Мърчандайзинг

Собствена база данни, налична на мобилното устройство

 

ü 

 

ü 

 

ü 

Мобилни устройства с операционна система

Windows Mobile 5.0, 6.x

Windows Mobile 5.0, 6.x

Windows Mobile 5.0, 6.x

Централизирана  база данни с клиенти и обекти

ü 

ü 

ü 

Информация за стокова наличност

ü 

ü 

ü 

Централизирана и/или локална ценова листа

ü 

ü 

ü 

Работа с различни търговски отстъпки

ü 

ü 

 

Маршрутизация (възможност за въвеждане на различни маршрути на търговски представители и транспортни средства)

ü 

ü 

ü 

GPS позициониране на търговските обекти

ü 

ü 

ü 

Отпечатване на документи в движение /издаване на фактури и стокови разписки/

ü 

 

 

Проследяване на партиди /FIFO/

ü 

 

 

Ревизия на стокова наличност

ü 

 

ü 

Канал за комуникация и синхронизация с централната информационна система на фирмата

GPRS, WiFi, PC connection

GPRS, WiFi, PC connection

GPRS, WiFi, PC connection

Маркетингови активности, промоции и информация за продуктово присъствие

 

 

ü 

Продуктов каталог

 

ü 

ü

Поддържане на различни видове и срокове на плащане

ü

ü

 

 

Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на "Закон за авторското право и сродните му права". Използването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.
© 2020 Paraflow Communications Ltd. София 1700, ул. Никола Габровски 79, тел.: 02/ 960 42 00, email: office@paraflow.bg
Facebook LinkedIn Twitter