Начало » За Парафлоу » Новини » Кризата: Бон или малшанс за софтуерния и проектния бизнес -ComputerWorld, IT Лидерите

Кризата: Бон или малшанс за софтуерния и проектния бизнес - ComputerWorld, IT Лидерите

28.02.2011

в.ComputerWorld, IT лидерите


2006-2010г.: Какво даде тласък на софтуерните фирми у нас

Николай Аврамов, Управител на Парафлоу Комуникейшънс

Националната образователна мрежа в училищата в България – най-мащабният проект в българската образователна система. Негова цел бе да повиши качеството на образованието и да обогати учебното съдържание чрез въвеждане на иновационни образователни технологии и методи в учебния процес. Проектът включваше най-голямата виртуална частна мрежа от ново поколение в света.

Проектиране и изграждане на център за обслужване на клиенти в НАП – това е един от дългосрочните проекти на Paraflow, който бе мултиплициран и при други клиенти.
С изграждането и модернизирането на информационна инфраструктура на Лукойл Нефтохим Бургас бе постигната оптимизация на инфраструктурата и централизираното управление на приложенията.

Центърът за телефонно банкиране на Прокредитбанк позволи за пръв път у нас по телефон да се извършват парични преводи, платежни нареждания и покупко-продажба на валута в реално време, нон-стоп. Този проект доведе до серия от внедрени от нас големи кол центрове, сред които на НАП, Софарма Трейдинг и ЕОС Матрикс.
За изграждането на мобилната мрежа на Vivatel заедно с Nokia Siemens Networks през 2006 г. Paraflow създаде 7 екипа, които да отговорят на изискванията за прецизна инсталация, пускане в експлоатация, обслужване и поддръжка на инфраструктурата на Vivatel.

Приоритет бе осигуряването на надеждно техническо обслужване. За тази цел създадохме звено от 40 души за денонощно обслужване, които работят в София, Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора.

Цялата статия на Тихомир Иванов в ComputerWorld може да прочетете тук