Начало » За Парафлоу » Новини » Парафлоу покри последната версия на международния стандарт ISO/IEC 20000-1:2011 за управление на информационни услуги

Парафлоу покри последната версия на международния стандарт ISO/IEC 20000-1:2011 за управление на информационни услуги

09.04.2013

Водещият системен интегратор Парафлоу Комуникейшънс премина успешно и одитите на Системата на управление на качеството по стандарта ISO 9001:2008 и на Системата за управление на сигурността на информацията по стандарта ISO/IEC 27001:2005.
 

Сертифицирането на Парафлоу Комуникейшънс бе обявено след успешно приключване на външен одит, извършен от международната одиторска компания Lloyd's Register Quality Assurance (LRQA) през месец март. Последният придобит сертификат от компанията, по стандарта ISO/IEC 20000-1:2011, обхваща Системата за управление на ИТ услугите по поддръжка на инфраструктурни, информационни и комуникационни  системи, гаранционно и извънгаранционно сервизно обслужване на ИТ продукти за вътрешни и външни клиенти на територията на Република България.

 

Николай Аврамов, управител на Парафлоу Комуникейшънс, изтъкна по повод успешно приключилия одит, че: „Сертификацията по стандарта ISO/IEC 20000-1:2011 е част от дългогодишната програма на Парафлоу за подобряване на процесите, стартирали с въвеждането на Система на управление на качеството през 2001 г. и HP Service Manager през 2007 година. Нашата основна цел е постоянно да усъвършенстваме услугите, които предоставяме, така че качеството и параметрите им да гарантират все по-висока степен на удовлетвореност и да отговарят на нуждите и изискванията на нашите клиенти, сред които са най-големите банки в страната, както и много публични и частни компании. Получените сертификати гарантират, че Парафлоу отговаря на изискванията и добрите световни практики в областта на предоставянето на ИТ услуги и информационната сигурност, както и че са в съответствие с нормативните и договорните изисквания. Те удостоверяват, че Парафлоу управлява ефективно предоставянето на услуги и сигурността на информацията. Това става чрез непрекъсната оценка на риска и внедряване на механизми за контрол, които гарантират ефективно използване на ресурсите.“


                                                                       

 

Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на "Закон за авторското право и сродните му права". Използването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.
© 2020 Paraflow Communications Ltd. София 1700, ул. Никола Габровски 79, тел.: 02/ 960 42 00, email: