Начало » За Парафлоу » Новини » Парафлоу отново с престижно място в класацията на Computerworld ТОП 100

Парафлоу отново с престижно място в класацията на Computerworld ТОП 100

15.07.2014

Computerworld ТОП 100 е годишна класация на най-успешните ИКТ компании в България 

ТОП проекти и инициативи за 2013 година на водещите системни интегратори в "ИКТ ТОП 100"

Пред медията Николай Аврамов, управител на Парафлоу Комуникейшънс, разкри, че плановете за развитие на дружеството  през 2014 са да продължи бързият ръст на реализациите на системи и решения за бизнес с платформите, които са добре познати на широката публика в областта на ERP, CRM и BI, а също със собствените разработки като Paraflow Mobile и използването на облачните технологии.

През 2013 година Парафлоу лансира успешно завършената версия на своята платформа Paraflow Mobile, проектирана да управлява търговските дейности на фирмите, които се занимават с дистрибуция. Първото приложение на Paraflow Mobile е за автоматизация на разносната търговия. То е осъществено на база разработката Sales Raider, която е осъществена под Android и се прави за пръв път у нас. Paraflow Mobile обхваща събирането на заявки, директни продажби (еx-van) и мърчандайзинг, тяхното натрупване в реално време и прехвърляне към приложната система на потребителя. Към началото на 2014 Paraflow Mobile вече е имплементирана в няколко търговски фирми. 

През 2013 година Парафлоу набра скорост и при внедряването на други решения за управление на бизнеса като CRM и BI. През 2013 година BI продуктът QlikView бе внедрен в компании като Практикер, голяма финансова институция и търговска организация. През 2014 година вече има успешни внедрявания в Хенкел България и Национална здравноосигурителна каса – НЗОК. CRM през 2013 бе имплементиран в голяма чужда банка, а през 2014 - в ЧЕЗ България. Поради отличните резултати в българския клон на банката, екипът на Парафлоу бе поканен да внедри CRM решението и в нейно представителство в чужбина, което тече в момента. Парафлоу се нарежда сред водещите фирми в България по внедрявания на системи за управление на бизнеса като CRM и BI.
През 2013 година Парафлоу внедри Cisco платформа за предлагане на облачни услуги в ICN. Бюджетът на проекта беше 563 000 лв. без ДДС. Реализираният проект в ICN.bg включва редица иновативни хардуерни и софтуерни системи като: блейд сървъри Cisco UCS, система за съхранение на данни, софтуерна система от приложения за мониторинг на сървъри, софтуерна система от приложения за клиентска поддръжка, софтуерна система за предоставяне на услугата споделен хостинг. 
Парафлоу участва в три от системите за изграждане на частен облак в УниКредит Булбанк – първият частен облак във финансовия сектор. Това бяха системите за 
дизайн, доставки и внедряване на мрежовата част (Сиско); доставка и внедряване на сървърната част на облака (HP); внедряване на софтуерната част (Microsoft Hyper-V) и миграции на съществуващи приложения. Проектът започна през втората половина на 2013 година и се очаква да приключи до края на 2014 година.

Проектът за технологично интегриране на Електронната съобщителна мрежа и Националната мрежа на държавната администрация е отличен със специална награда по време на церемонията по избор на "ИТ проект на годината" за 2013 г. Той е продължение на проекта за изграждане на Национална мрежа на държавната администрация - НАМДА, реализиран в продължение на 14 години. В двата проекта участват специалисти на Парафлоу Комуникейшънс, които със своя богат опит, доказан професионализъм и познаване на мрежата на държавната администрация и електронната съобщителна мрежа помогнаха за успешната му реализация.

Друг проект, по който работи Парафлоу Комуникейшъс, е за доставка и оборудване за изграждане на високоскоростна и напълно резервирана опорна мрежа на Американски университет в България (АУБГ) Гръбнакът на мрежата се състои от четири опорни възела, които са свързани помежду си всеки с всеки (full mesh) с интерфейс с капацитет 10 Gbps. Това е първата университетска мрежа в България от такъв тип.

Парафлоу се включи и в изграждане на система за управление на съдебните дела във Върховния съд на Малави. Това е първата регионална система за управление на съдебните дела, базирана на Microsoft SharePoint платформа с интегрирани средства за дигитализация и биометрична автентификация. В тази връзка е важно да се отбележи, че повечето институции в Малави използват съвременни биометрични методи за автентификация, което обяснява въвеждането им и във Върховния съд на страната. Поради своята значимост, проектът в южноафриканската държава е един от малкото, които се финансират чрез европейска програма (Development and Cooperation – EuropeAid). 
Проектът стартира през 2013 година и се очаква да приключи през 2014 година.

Друг проект на Парафлоу е пилотно изграждане на частен облак в ЕСМИС съвместно с Майкрософт. Целта на проекта е да се изгради частен облак, чрез който в бъдеще да се предоставят ИТ услуги на държавни организации. Проектът е стратегически за развитието на информационните технологии в публичния сектор.

Към онлайн изданието на годишна класация на най-успешните ИКТ компании в България - Computerworld ТОП 100

 

Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на "Закон за авторското право и сродните му права". Използването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.
© 2020 Paraflow Communications Ltd. София 1700, ул. Никола Габровски 79, тел.: 02/ 960 42 00, email: office@paraflow.bg
Facebook