Начало » СИБАНК - преместване на изчислителните центрове на банката

Ключови факти

 • В ТОП 5 на най-успешните системни интегратори в България
 • В ТОП 20 на най-успешните ИКТ компании в България
 • В ТОП 20 на ИТ доставките по ЗОП за последното десетилетие
 • Представителни офиси в София, Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора
 • Член на БАИТ и AmCham

Клиенти

 • Първите 10 банки в страната
 • Най-големите индустриални предприятия
 • 12 от Топ 100 на компаниите в България
 • 10 министерства и ведомства
 • 6 университета, 3000 училища
 • 400 малки и средни предприятия

Форма за запитвания

Изпратете ни Вашето запитване, като използвате формата тук

СИБАНК - преместване на изчислителните центрове на банката

17.09.2014

Целта на проекта е преместване на основния и резервния изчислителни центрове на СИБанк ЕАД. Сложността на изпълнението произлиза от това, че основният център за данни трябва да бъде изграден в нова локация, резервният - да се премести на мястото на основния, а първоначалният резервен център да отпадне напълно, като всички дейности трябва да бъдат извършени без да се нарушава нормалният процес на работа на организацията.

Проектът се осъществява на няколко етапа. Създава се свързаност от новата локация към основния център за данни, както и временна свързаност към резервния такъв, за времето на проекта. Изгражда се инфраструктурата на новия изчислителен център,  като поетапно се прехвърля комуникационното и сървърното оборудване от стария в новия основен център. Когато новият основен център за данни е завършен, започва преместване на оборудването на резервния такъв в локацията на освободения основен център. Специфичен момент при реализацията на проекта бе използването на споделено оборудване между ДЗИ и СИБанк, което трябваше да бъде размествано без прекъсване на нормалната работа на центровете на данни и на двете организации.


В процеса на реализиция е направена съществена промяна в мрежовата инфраструктура на основния изчислителен център. Съществуващите комутатори за сървърен access са подменени със система от комутатори от серията Cisco Nexus 5000 и Cisco Nexus 2000. Това иновативно решение води до едно ново ниво на продуктивност в изчислителния център, като се постига значително увеличение на производителността и допълнителна резервираност благодарение на vPC технологията на Cisco Nexus. Цялата мрежова инфраструктура в сървърния блок на изчислителния център се управлява като едно логическо устройство, като е осигурена възможност за бъдеща консолидация на LAN и SAN в единна Unified инфраструктура.

 

Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на "Закон за авторското право и сродните му права". Използването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.
© 2020 Paraflow Communications Ltd. София 1700, ул. Никола Габровски 79, тел.: 02/ 960 42 00, email: office@paraflow.bg
Facebook LinkedIn