Начало » СИБАНК – изграждане на комуникационна инфраструктура

Ключови факти

 • В ТОП 5 на най-успешните системни интегратори в България
 • В ТОП 20 на най-успешните ИКТ компании в България
 • В ТОП 20 на ИТ доставките по ЗОП за последното десетилетие
 • Представителни офиси в София, Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора
 • Член на БАИТ и AmCham

Клиенти

 • Първите 10 банки в страната
 • Най-големите индустриални предприятия
 • 12 от Топ 100 на компаниите в България
 • 10 министерства и ведомства
 • 6 университета, 3000 училища
 • 400 малки и средни предприятия

Форма за запитвания

Изпратете ни Вашето запитване, като използвате формата тук

СИБАНК – изграждане на комуникационна инфраструктура

16.11.2005

Целта на проекта е да се изгради оптимална, гъвкава в структурно отношение, защитена корпоративна мрежа, която да включва клоновете, офисите и отдалечените работни места на СИБанк в страната. В същото време да осигури информационна консолидация в клоновата мрежа чрез пренос на данни, глас и Интернет, единен мрежов интерфейс за банковите приложения, информационна сигурност на комуникационната инфраструктура, средства и технология за нейното наблюдение, управление и администриране.
Парафлоу Комуникейшънс започва да внедрява мрежовото решение за осъществяване на връзка между клоновете и офисите на банката на територията на страната, след като през 2004 г. обновява активното оборудване в локалната мрежа на централния офис и извършва свързването на клоновете, офисите и отдалечените работни места в София.Решението се основава на IP технологията, която се е доказала като най-напреднала и най-широко използваната в цял свят с оборудване на Cisco Systems. Внедряват се гласови комуникации, базирани на AVVID технологиите, като се използват VоIP и IP телефони.

Използването на оборудване от Cisco Systems позволява транслирането на различни протоколи към IP протокол и улеснява интегрирането на специфичните банкови услуги и унифицирането на преносната среда.
Чрез изграждането на тази IP мрежа СИБанк увеличава диапазона от комуникации между клоновете и отдалечените работни места и намалява месечните разходи за тяхното обслужване.

Изграждането на модерната комуникационна инфраструктура е и база за бъдещо разширяване на продуктовата гама на банката с Интернет и GSM банкиране.
Проектът е разделен на две основни части, които включват създаване на мрежов дизайн, доставка на оборудване и осигуряване на информационна сигурност, оборудване за защита на комуникациите и криптиране на информацията.


 

Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на "Закон за авторското право и сродните му права". Използването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.
© 2020 Paraflow Communications Ltd. София 1700, ул. Никола Габровски 79, тел.: 02/ 960 42 00, email: office@paraflow.bg
Facebook LinkedIn Twitter YouTube