Начало » Лукойл Нефтохим Бургас – оптимизация на ИТ инфраструктурата чрез Citrix решения

Използвани услуги

  No documents found.

Ключови факти

 • В ТОП 5 на най-успешните системни интегратори в България
 • В ТОП 20 на най-успешните ИКТ компании в България
 • В ТОП 20 на ИТ доставките по ЗОП за последното десетилетие
 • Представителни офиси в София, Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора
 • Член на БАИТ и AmCham

Клиенти

 • Първите 10 банки в страната
 • Най-големите индустриални предприятия
 • 12 от Топ 100 на компаниите в България
 • 10 министерства и ведомства
 • 6 университета, 3000 училища
 • 400 малки и средни предприятия

Форма за запитвания

Изпратете ни Вашето запитване, като използвате формата тук

Лукойл Нефтохим Бургас – оптимизация на ИТ инфраструктурата чрез Citrix решения

11.04.2007

Лукойл Нефтохим Бургас непрекъснато модернизира информационната си инфраструктура като я разширява с нови производства и услуги за ИТ потребителите.

Парафлоу Комуникейшънс има дългогодишно сътрудничество с индустриалната компания и значителен принос във внедряването и поддръжката на модерни сървърни решения и системи за съхранение и архивиране на данни, системи за управление на инфраструктурата.

Когато през 2006 г. Лукойл Нефтохим стартира внедряването на нови системи за управление на бизнеса и документите, възниква необходимостта да се намери решение за отдалечена работа на потребителите, както и да се удоволетворят изискванията за мобилност на менижърския екип.
Парафлоу успява да отговори на тези изисквания, като предлага технология, която позволява бърз и лесен достъп на потребители до широк спектър приложения, независимо къде се намират, от какво устройство работят и каква комуникационна връзка използват.
Използвано е решението на световния лидер в системи за достъп Citrix - Presentation Server Enterprise Edition. Ядрото на сървърната ферма са Windows 2003 базирани НР blade servers. За достъп до приложенията се използват НР работни станции, HP Thin clients и различни PDA устройства.

Осигурена е висока сигурност на данните. На практика потребителските станции не съхраняват информация. Базата данни е изцяло е централизирана. Достъпът на потребителя до приложения е съобразно конкретните му нужди.

Натоварването на сървърите се балансира, като потребителите динамично се разпределят между тях. Предоставени са мощни средства за управление и наблюдение на сървърните ресурси.

ИТ администраторите лесно могат да контролират достъпа на потребителите, да наблюдават потребителските сесии и реално да ги подпомагат.

Използването на НР Thin clients намалява значително разходите за придобиване, поддръжка и администриране на потребителските работни места. Thin clients съдържат минимален хардуер – нямат дискове и въртящи се модули, което предполага по-дълъг живот и лесна поддръжка.

Решението е особено перспективно и от гледна точка на включването на VIP мобилни потребители при развитието на услугите тип мобилен офис за индустриалната компания. Така мобилните клиенти имат неограничен достъп до приложения и информация, независимо къде се намират.

Изградената сървърна ферма е универсална и гарантира публикуването на широк спектър приложения. Тя е мащабируема и ще се разширява с увеличаването на броя отдалечени и мобилни потребители.

Постигнатата оптимизация на ИТ инфраструктурата и централизираното управление на приложенията значително намалява оперативните разходи по тяхното внедряване и поддръжка.

Citrix решението в комбинация с Thin clients се внедрява за първи път в България. Технологията е иновативна и за предприятията от групата на Лукойл по света.

 

Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на "Закон за авторското право и сродните му права". Използването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.
© 2020 Paraflow Communications Ltd. София 1700, ул. Никола Габровски 79, тел.: 02/ 960 42 00, email: office@paraflow.bg
Facebook LinkedIn