Начало » Предложения » Реални бизнес резултати с Парафлоу и HPE SimpliVity

Реални бизнес резултати с Парафлоу и HPE SimpliVity

 ИТ лидерите са в непрекъсната борба за постигане на гъвкавост и икономически показатели, характерни за облачните технологии върху локалните ресурси. Не малко усилия са насочени за повишаване и на контрола и управлението им.


HPE SimpliVity 380 предоставя хиперконвергирано решение, намерило място в някои от най-ефективните и гъвкави центрове за данни в света. То заема лидерска пазарна позиция и притежава висока потребителска оценка за удовлетвореност. Това се дължи на факта, че HPE SimpliVity 380 позволява в значителна степен да се опрости ИТ средата, благодарение на съчетанието на всички компоненти на инфраструктурата в едно, съвместно с усъвършенстване на услугите, свързани с данните на компаниите, използвани за високо натоварени виртуални работни среди. 

  


 

Платформата HPE SimpliVity 380 е нова за пазара и в основата и е HPE ProLiant DL380 Gen10. Сървърът се явява в ролята на компактен, мащабируем 2U градивен елемент за монтаж в сървърен шкаф (рак), който комбинира в едно процесорни ресурси, хранилище за данни и мрежови услуги, свързани с мрежата от хранилища за данни. HPE SimpliVity 380 предоставя пълен набор от разширени функции, които позволяват драстични подобрения на ефективността, управлението, защитата и производителността на високо натоварени виртуалирани работни среди. И всичко това се постига само за части от разходите за днешния традиционен стек на ИТ инфраструктурата.

   

Икономии

HPE SimpliVity 380 осезаемо спомага  за постигане на икономии на средства. Платформата асимилира в себе си от 8 до 12 основни функции на центъра за данни, между които:

  • хипервайзор,
  • процесорни ресурси,
  • хранилище на данни,
  • комутация на мрежата между хранилищата за данни на различните модули,
  • архивиране,
  • репликация,
  • шлюз към облака,
  • кеширане,
  • WAN оптимизация,
  • дедупликация в реално време и др.

Платформата осигурява производителност, надеждност, достъпност, сигурност, ефективност, архивиране и възстановяване след бедствие, които предприятията очакват в напълно интегрирана и лесна за инсталиране система. Освен това, решението HPE SimpliVity консолидира всички описани по горе функционалности в един блок x86, който се мащабира с допълнителни възли, в резултат на което се постига до три пъти редуциране на тоталната цена на притежание.

  

Локална ИТ инфраструктура с икономически показатели присъщи на облака

Днес компаниите търсят гъвкавост, еластичност и достъпност, предоставяни от облачните решения. ИТ организациите също искат ефективност, надеждност и гъвкавост от локалната ИТ инфраструктура. HPE SimpliVity 380 доставя и двете. Независими проучвания показват, че експлоатирането на виртуални машини в HPE SimpliVity хиперконвергирана инфраструктура е 22% до 49% по-евтино, отколкото управлението им в подобна среда на Amazon Web Services, като се вземат предвид общите разходи за период от три години.


Характеристики и ползи:


Напълно интегрирана система - Комбинира x86 ресурси, хранилище за данни и мрежа от хранилища в единна свръхконвергирана система. Опростява управлението и осигурява отлична ефективност на разходите и гъвкавост с повишена визуализация и контрол.


Пикова и предвидима производителност - предлаганото решение е all-flash и осигурява предвидима и линейна производителност при много високи скорости с намалена латентност.
Хардуерно подпомогнатата in-line дедупликация, компресията и оптимизацията допринасят за минимизиране на I/O операции и мрежовия трафик, подобряват производителността при постигане на добра ефективност на използване на хранилищата за данни и на канала за връзка.


Разширяемост и мащабиране - лесно разширяване или свиване на конфигурациите на възлите според промяната на конкретните нужди. Всеки възел поддържа голям брой напълно защитени виртуални машини (VM), свързани с набор от мрежови връзки между възлите както локално, така и между отдалечени точки, управлявани като едно цяло.


Централизиране и мобилност на VM - платформата позволява всички действия по конфигуриране, управление и наблюдение да бъдат реализирани посредством политики, като управлението е на ниво виртуална машина. Благодарение на глобалното унифицирано управление на локални и отдалечени възли, както и интеграция с различни системи за администриране се постига оптимизация на оперативните разходи и се подобрява гъвкавостта.


Драстично намаляване на тоталната цена на продобиване – внедряването на решение с HPE SimpliVity 380 драстично намалява необходимостта от закупуване на множество дискретни компоненти, оптимизира капацитета за съхранение на данни с гарантирана ефективност в съотношение 10: 1 и предотвратява презапасяването с ресурс. Този подход гарантира необходимата производителност и капацитет на хранилищата като добавя функционалност „разширяване при поискване“.


Опростяване на ИТ - проблемът за сложността на ИТ инфраструктурате е причинен от остарелите архитектури за обработка на данните, които са неподходящи за съвременни виртуализирани и интегрирани в облака приложения. Виртуализиционният контролер OmniStack обезпечава HPE SimpliVity свръхконвергирана инфраструктура и OmniStack Accelerator Card.

Към продължение

Intel and the Intel logo are trademarks of Intel Corporation or its subsidiaries in the U.S. and/or other countries.

Екипът на Парафлоу ви очаква за допълнителна информация и консултации.   

Изпратете ни запитване

 

Гено ГЕНОВ - Директор "Планиране и развитие" на Парафлоу Комуникейшънс
email:GGenov@paraflow.bg
тел.: 02/960 42 00

 

Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на "Закон за авторското право и сродните му права". Използването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.
© 2020 Paraflow Communications Ltd. София 1700, ул. Никола Габровски 79, тел.: 02/ 960 42 00, email: office@paraflow.bg
Facebook