top of page
Търсене

Парафлоу добави нова специализация, свързана с опазване на околната среда

Компанията е един от първите партньори в България със Cisco Environmental Sustainability Specialization за екологична устойчивост.



Екипът на Парафлоу премина успешно през изпити за прилагане на практики за устойчивост на околната среда и ще сътрудничи на организациите, с които работи, да използват повторно, рециклират или ремонтират излезли от употреба продукти, вместо да ги изхвърлят.


„Радостни сме, че работим за устойчиво бъдеще с нашите клиенти и Cisco. Тази специализация е доказателство за ангажимента на Парафлоу да помага на организациите да мигрират към най-съвременни технологични опции, да рециклират излезли от употреба продукти и да трансформират успешно бизнеса си. Това не е еднократен акт, Парафлоу е покрил международния стандарт ISO 14001 за система по управление на околната среда, така че в тази посока действаме не от днес“, заяви Николай Аврамов, управител на дружеството.


Изменението на климата е заплаха за устойчивото развитие. След години на задълбочени изследвания, научната общност приема, че предизвиканите от човека емисии на парникови газове са главната причина за повишаването на средната температура на Земята през последните 250 години (IPCC, 2014).


Като част от специализацията за екологична устойчивост на околната среда и стремеж към преминаване от линейна към кръгова икономика, Парафлоу подкрепя Cisco в ангажимента му да намали емисиите на парникови газове.


Целите, които си поставя технологичният световен лидер са:


До 2025-та година


90% намаление на емисиите на парникови газове от обхват 1 и 2 (по международния протокол за парниковите газове).


До 2030-та година


30% намаление на емисиите от обхват 3 за закупени стоки и услуги, транспорт и дистрибуция.


До 2040-та година


Достигане до нулеви емисии във веригата на Cisco.



Припомняме, че Парафлоу е партньор на технологичния гигант Cisco от 1999-та година. Специализациите, които покрива експертизата на компанията през 2023г. е в следните направления:


Cisco Gold Integrator

Advanced Enterprise Networks Architecture Specialization

Advanced Security Architecture Specialization

Cisco Advanced Collaboration Architecture Specialization

Customer Experience Specialization

Advanced Data Center Architecture Specialization

Advanced Unified Contact Center Enterprise Specialization

Collaboration SaaS Specialization

Cisco Environmental Sustainability Specialization


bottom of page