top of page
Търсене

HPE: Защита на центрове за обработка и съхранение на данни




Парафлоу е Златен партньор на Hewlett Packard Enterprise и има дългогодишен опит в интегрирането, проектирането и изграждането на центрове за данни, резервни центрове за възстановяване след аварии, цялостни инфраструктурни решения, широк спектър на системи за съхранение, защита и архивиране на данни. Нашите специалисти са сертифицирани инженери, поддържащи постоянно професионалните си умения, съгласно най-новите технологии и добри практики.

Нашата мисия е да допринесем за успеха на вашата компания, като осигурим: надеждна защита на фирмените данни; намалим рисковете от загуба на данни, критични за бизнеса; увеличим производителността и улесним управлението на ресурсите, като внедрим решения, проектирани на базата на внимателен анализ на вашите нуждите.

Парафлоу предлага на вашето внимание две решения, свързани с осигурявне на надеждна защита на вашите центрове за данни:


  • ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА В ПЛАНИРАНО ВРЕМЕ (BACKUP WINDOW)

  • ДИСТАНЦИОННА ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ В ОТДАЛЕЧЕНИ ОФИСИ И КЛОНОВЕ


ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА В ПЛАНИРАНО ВРЕМЕ (BACKUP WINDOW)


Защитата на данните на всяка организация е критичен бизнес процес, пред който стоят редица предизвикателства. От овладяване на непрекъснато нарастващия обем от данни, до все по-краткото време, предвидено за процеса на тяхната защита. Постигането на баланс между тези два компонента е от ключово значение за оптималната защита на данните на всяка компания.

Симптоми, които обуславят необходимостта от защита на данните във всяка организация:


  • Нарастване на данните: като добавяте нови сървъри и дисково пространство, може да се наложи да добавите и повече устройства за защита на данните, за да успеете да се вместите в предвиденото за процеса време. Разходите може да се увеличат поради едновременното изпълнение на няколко процеса, управлението на допълнителни устройства, съхранението на повече лентови носители.


  • Проточване на процеса на защита на данни: ако устройствата не могат да завършат процеса в предвиденото време, той може да продължи и в работно време. Това може да означава загуба на производителност на потребителските системи, или може да наложи прекратяването на части от процеса.


  • Ненадеждност на процеса на защита на данните: сложността, свързана с управлението на множество устройства, както и потенциалната възможност данните да надхвърлят капацитета на лентовия носител, може да ви накарат да признаете, че вашият процес на защита на данни не е достатъчно надежден.

НАШИЯТ СЪВЕТ


1. Направете резервно копие на вашите данни с решение, което:


  • осигурява производителност, проектирана да посрещне нарастващите обеми от данни и свиващото се предвидено време за защитата им. Записвайте множество успоредни потоци от данни върху едно устройство със скорости до 100TB на час. На практика, ако на конкурентите ви са им необходими 8 часа за защита на данните, ние можем да изпълним същата задача за 2,5 часа. И можем да го направим с до 75% по-добро съотношение цена-производителност.


  • расте успоредно с нарастването на данните - благодарение на модулната архитектура, готова да посрещне бъдещите нужди, можете да започнете с малка инсталация и да я разширите до 768TB (raw) или 512TB (използваемо пространство) без спиране на работа, чрез просто добавяне на допълнителни разширителни модули според нуждите.


  • намалява вашите разходи за защита на данните - решенията на Hewlett-Packard използват StoreOnce дедупликация за максимално ефективно използване на дисковото пространство и намаляване на количеството данни, които е необходимо да съхранявате върху диск. Вместо да записвате копие след копие на едни и същи данни, направете еднократно копие на уникалните блокове от данни и поставете указатели към тях, без да ги записвате повторно. С решенията на Hewlett-Packard можете да постигнете защита на повече от 10PB данни, като драстично намалите себестойността на всеки гигабайт дисково пространство.


  • е лесно за използване, дори при сложни конфигурации – просто изберете HP  toreOnce решението, което пасва на вашите нужди. Конфигурирайте от 8 до 384 самостоятелни потоци от данни изхождащи от широк спектър платформи и ги консолидирайте върху едно дисково устройство за защита на данни, без значение каква платформа, мрежа, приложение за защита на данни или интерфейс използвате. Контролирайте целия процес от едно място, през конзолата на вашето приложение за защита на данни.


  • предлага high availability (най-високи нива на наличност) - с последните HP StoreOnce корпоративни решения вие можете да бъдете сигурни, че вашите системи за защита на данни ще са налични по всяко време. Решенията на Hewlett-Packard са специално проектирани с пълна резервираност на всички компоненти и автоматичен рестарт за избягване на единична точка на повреда.

2. Консолидирайте множество потоци от данни върху едно дисково устройство за защита на данни

ДИСТАНЦИОННА ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ В ОТДАЛЕЧЕНИ ОФИСИ И КЛОНОВЕ


Последните проучвания показват тенденция към нарастване на броя на отдалечените офиси и клонове на предприятията, както и че до  50% от данните на компанията могат да бъдат съхранявани извън основния център за данни. Защитата на тези данни може да бъде особено голямо предизвикателство там, където ИТ ресурсите са ограничени или недостатъчни, което често е характерно за отдалечените обекти.


Ако отговорността за защитата на данните в предприятието и отдалечените офиси е ваша, то вероятно се сблъсквате с някои от следните предизвикателства:


  • Данните са изложени на риск - често направата на резервно копие на данните и занасянето му в основния център за данни се възлагат на персонал без квалификация в информационните технологии. В резултат на това направата на копие може да бъде ненадеждна, в най-добрия случай, или напълно пренебрегната, в най-лошия.

  • Увеличени разходи - назначаването на ИТ мениджъри в отдалечените обекти, или изпращането на служители от централата за решаване на проблеми, свързани със защитата на данни, може да бъде разглеждано като разхищение на ресурси. Транспортирането на лентовите носители или прехвърлянето на резервните копия на данните през WAN може дори още повече да увеличи разходите;

  • Време за престой - налице са загуби на производителността, причинени от закъсненията при възстановяване на загубените или увредени файлове в отдалечения офис.

НАШИЯТ СЪВЕТ


1. Подобрете защитата на данни в отдалечените офиси и клонове с решение, което:

  • освобождава местния персонал - Hewlett-Packard предлага технологии за автоматично копиране на вашите данни всеки следващ ден, а съхранението на лентови носители може да бъде елиминирано

  • е лесно за управление от персонала на центъра за данни - няма нужда да бъдат ангажирани служители от местния персонал. Резервните копия на данните на до 384 отдалечени офиси могат да бъдат събрани върху едно устройство в центъра за данни, като целият процес се управлява централизирано от едно място през конзолата на приложението за защита на данни.

  • ви гарантира получаването на данните в центъра за данни - Hewlett-Packard разполага с високонадеждни устройства за защита на данни от индустриален клас.

  • е налично в различни варианти в зависимост от вашия бюджет -   HP StoreOnce ви позволява да дедуплицирате данните навсякъде с помощта на един и същи алгоритъм, като за целта можете да използвате достъпен софтуер или нискобюджетни устройства за нуждите на всеки ваш клон.

  • позволява гъвкаво конфигуриране - независимо кое HP StoreOnce решение сте избрали, вашите дедуплицирани данни могат да бъдат местени автоматизирано между отдалечените или регионалните ви офиси и основен и резервен центрове за данни, използвайки „one to many и “cascaded” технологии за копиране;

  • може да расте заедно с вас - можете да започнете с малка инсталация и да я разширите до 768TB (raw) или 512TB (използваемо пространство), като постигнете защита на обеми от данни до 10PB (при съотношение на дедупликацията 20:1);

  • предлага най-добра себестойност - HP StoreOnce може да предложи 75% предимство в съотношението цена/производителност в сравнение с най-близкия конкурент. Можете да използвате устройствата в режим VTL target или NAS target, като за да правите репликация на данни между устройствата е достатъчно да закупите лицензи за репликация само за тях. Колкото повече отдалечени обекти защитавате, толкова повече пари спестявате.

  • намалява разходите за изпращане на данните до друг обект изпращате само дедуплицирани данни през по-бавни връзки за по-ефективно използване на мрежата и като по-евтин начин за внедряване на репликация на данни между обектите ви.


2. Централизирайте резервните копия на данни и данните за възстановяване след авария от множество ваши отдалечени офиси върху едно устройство в центъра за дани.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ


  • Обемът на данни в целия свят през 2009 година е възлизал на 0,8ZB (1ZB=1 трилион GB), а през 2020 ще достигне 35ZB (IDC)

  • Ако обемът на данни в целия свят през 2011 бъде записан върху DVD носители, то дължината на шпиндела ще е равна на разстоянието до Луната и обратно

  • За 1 година един от 500 центрове на данни претърпява сериозна авария

  • 43% от компаниите, чийто център за данни е поразен от бедствие или авария не оцеляват

  • 93% от компаниите, които изгубят своите центрове за данни за повече от 10 дни, фалират след една година


 

Екипът на Парафлоу Ви очаква за допълнителна информация и консултации. Свържете се с нас, като изберете най-удобния за Вас начин за връзка.


#HPE #HPStoreOnce #Backup

bottom of page