top of page
Търсене

HP: Принтирайте без притеснения за сигурността



Кибератаките в последните години стремглаво се увеличават, а покрай пандемията от COVID-19 и отдалечената работа - дори нови рекорди за кражба или унищожаване на данни се регистрират ежедневно. Принтирането е често пренебрегван вектор на атака, затова нашият съвет е да помислите и в тази посока.


HP JetAdvantage Security Manager е решение за сигурност на печатащата среда, което проверява и автоматично поправя настройките по сигурността на устройствата. Още при стартиране, HP Sure Start открива и предотвратява изпълнението на зловреден код и възобновява BIOS.



Сложна, но често недоглеждана технология


Днешните модерни устройства за печат са сложна, уязвима технология в мрежата. Така например принтерите са подобни на IоТ устройствата с вграден патентован софтуер; те са интелигентни, програмируеми и свързани с интернет. В допълнение, многофункционалните устройства за печат използват мощни възможности за обработка и предаване на данни, както и за сканиране към USB и имейл. В допълнение днешните устройства за печат са създадени с функционалност за свързване, като дистанционен контрол и достъп с умни приложения. Те често се свързват през няколко подмрежи с различни нива на доверие, което ги прави валиден канал, през който хакерите да достигнат корпоративната мрежа.


Всяко печатно устройство идва със собствен патентован софтуер, който следва да се настрои, коригира, обнови и наблюдава. Като другите доставчици на софтуер и патентовани системи, като устройствата от IоТ, производителят на печатни устройства носи отговорността да го обнови и да предостави защитни елементи като засичане на злонамерен софтуер.

Производителите на IоТ често изостават и при включването на защитни функции. Има много начини, по които нападателите се възползват от уязвимости, особено в устройства, достъпни масово, което прави сигурността на принтера критична нужда на компаниите.

В такъв случай защо се пренебрегват тези сложни технологии?

Важна част от проблема е общата липса на видимост на ИТ и/или липса на приоритизиране на риска. Например устройствата за печат често се инсталират, управляват и/или свързват към мрежата от отделни бизнес екипи по много децентрализиран начин; така компанията има нулева видимост. Или устройствата за печат са използвани от отделите за логистика и доставки, като продължение на процесите, установени първоначално за копирните машини и факсовете. Често ИТ не знае за тези устройства за печат, което означава, че тяхната база данни за управление на настройките на тези устройства е остаряла и непълна. Такъв е случаят с 55% от компаниите , според оценка на риска на HP.

Друга причина печатащите устройства да бъдат пренебрегвани: Компаниите смятат, че съществуващите защити като firewall са достатъчни. Въпреки това в разследването си на заплахите, SonicWall установи, че киберпрестъпниците използват злонамерени PDF и Office файлове, за да заобиколят тези мерки за сигурност, с по-голяма ефективност. Това е така, защото е необходим само един потребител, който да изпрати опасен Postscript файл, за да инициира скрита атака.

В допълнение, често срещано е служителите в ИТ отдела да пренебрегват печатащите устройства поради големия им брой в компанията. Типичната организация разполага устройства за печат от множество брандове, всяко със собствен патентован софтуер който следва да се настрои, коригира, обнови и наблюдава. Например многофункционалното устройство за печат може да има до 250 настройки за защита, които трябва да бъдат конфигурирани. Проучването на Spiceworks установи, че много ИТ отдели просто нямат нужните време и знания, за да се справят.


Защитете системата си с най-сигурните принтери в света


HP Print Security предлага защита в реално време, автоматизиран мониторинг и вградена валидация на софтуера, за да спре атаките в момента, в който се появят.

Бизнес принтерите на HP, от Pro до Enterprise, включват функции за сигурност, които могат автоматично да засекат и спрат атака. Принтерите HP Enterprise могат и сами да валидират неприкосновеността на софтуера си по време на рестартиране.

Интегриране на данни от случаите на заплахи за принтера в основни инструменти за наблюдение и откриване на инциденти (security monitoring and incident detection (SIEM)) като ArcSight, Spiunk, McAfee, or SIEMonster.

Автоматизирайте защитата на устройствата, информацията и документите си


Решението HP JetAdvantage предоставя автоматизирана система за сигурност, която да ви помогне да защитите мрежата си, да отговорите на регулаторните изисквания и да намалите времето и усилията, нужни, за да поддържате защитите.


Сигурност на устройствата

Управлявайте сигурността на печатната среда с HP JetAdvantage Security Manager.3 Създайте политика на сигурност, обхващаща цялата среда, автоматизирайте възстановяването на устройствата, инсталирайте и подновете сертифика¬ти, като получавате доклади, нужни, за да отговорите на регулаторните изисквания.

Сигурност на информацията

Защитете информацията до и от устройството с криптиране на данни и решения за автентификация. Разширете тези защити и до мобилните си устройства с HP Roam for Business или бизнес класа управляващи функции на HP PrinterOn Enterprise.

Сигурност на документите

Намалете непотърсените задания за печат, защитете конфиденциални документи и подобрете ефективността с решения за оторизиране на задачите за печат. А за принтиране на документи с чувствителна информация, обърнете се към решенията на HP за предотвратяване на фалшификати.

Получете необходимата подкрепа С услугите за одит на защитата на печатната среда, можете да получите помощ от експерти, за да оцените слабите места в системата си за сигурност и да изградите цялостна политика за нея, базирана на бизнес нуждите ви и на най-добрите практики, както и да създадете план за постигане на подобрена защита в специфичната си среда.



Парафлоу е сертифициран Златен партньор на HP Inc.




 

Екипът на Парафлоу Ви очаква за допълнителна информация и консултации. Свържете се с нас!


bottom of page