top of page
Търсене

Облачни решения от Cisco


#Парафлоу е дългогодишен Златен партньор на #Cisco и има богат опит и експертиза при внедряване на облачни решения. Облачните услуги са от голяма полза за средно големи фирми, които нямат голям бюджет и не могат да си позволят скъп хардуер и софтуер или да наемат голям брой ИТ специалисти.


Облачните услуги ще ви помогнат да сте в крак с новите услуги, необходими за развитието на вашия бизнес. Ще бъдете по-гъвкави и по-конкурентноспособни на пазара. Статистиката показва, че се използват до 15 пъти повече облачни услуги, отколкото се знае от ИТ отделите. Тези неоторизирани облачни услуги подлагат на риск вашите данни, ако доставчикът ви няма необходимите стандарти за сигурност. И разбира се, разходите растат, когато служителите ви използват неправилните и неточните услуги.


Cisco Umbrella: Гъвкава, бърза и ефективна сигурност в облака

Cisco Umbrella предлага гъвкавост и сигурност в облака. Той комбинира множество функции за защита само в едно решение, така, че да можете да разширите защитата на устройства на отдалечените потребители във всички локации. Umbrella е най-лесният начин за ефективна защита на потребителите, при това навсякъде за минути.Cisco Cloud Consumption as a Service


Със Cisco Cloud Consumption като услуга (Cloud Consumption aaS) можете да откриете как се използват облачните технологии и как те могат да предпазват вашата организация. Ще можете да наблюдавате потреблението в облака, ще се справяте по-добре с нуждите на вътрешните си клиенти и също така ще може да преценявате от какво ще имат нужда в бъдеще. Ще получите различни защитни инструменти и подробни профили на всеки доставчик на облачни услуги, за да откриете потенциалните рискове, както за сигурността, така и за други несъответствия. Също така, ще имате възможност да сравнявате доставчиците, за да намерите точните облачни услуги, които отговарят на вашия бизнес и вашите изисквания.


Ценната информация, която ще получите от Cloud Consumption aaS ще ви помогне да действате стратегически, ефективно и сигурно да осигурявате подходящите услуги, точно навреме и на изгодна цена.

За по-добро наблюдение, Cisco Cloud Consumption aaS предлага:


 • Cloud discovery: Открива и наблюдава използването на облачни услуги.

 • Тенденции: Анализира използването на различни тенденции при употребата на Cloud Service Providers (CSP) шаблони. Наблюдава сайтовете, използвани от служители.

 • Идентификация на потребител: Идентификация на лицата, използващи облачни услуги.

 • Категории и филтриране: Разпределя CSPs по риск, по категория и премахва вторичните услуги.

За да подпомогне управлението на риска, Cloud Consumption aaS предлага:


 • CSP рискови профили: Наблюдава рисковите CSP профили, получени при сравняването на доставчика и близо 150 рискови контроли. Преглед на списъци със CSP сертификати.

 • Сигурност на данните: Изучава CSPs чрез високо рискови категории и намалява възможностите за риск.

 • Сигнали за неизправност при облачните услуги: Засича неправилно използвани услуги и ги идентифицира като заплаха за вашата мрежа

 • Trigger-based alerts: Възможност за следене на избрани от потребителя параметри и генериране на аларма при достигане на предефинирани от потребителя стойности.

За научни изследвания и сравнителен анализ Cloud Consumption aaS предоставя следното:

 • Открийте точните облачни услуги, за да отговорите на изискванията на вашия бизнес. Сравнете различните доставчици, за да изберете правилния за вас.

 • Анализирайте данните в облака за да следите различни норми и практики в компанията.


Webex

Webex Meetings е най-популярната в света услуга за видеоконферентна връзка с интегрирано споделяне на аудио, видео и съдържание от облака #CiscoWebex.


Cisco Meraki

#Парафлоу ви предлага услугата безжична инфраструктура за вашия офис или вашата организация.

Безжично решение базирано на #Cisco Meraki с богат набор от функции, достъпни веднага след включване, без допълнително заплащане.


Парафлоу ще направи за вас:

 • оглед на място и проучване на радио-честотната среда

 • определяне на броя и местоположението на необходимите устройства

 • избор на подходящия модел устройства съобразно капацитета и нуждите на потребителите

 • квалифициран монтаж и свързване към локалната мрежа на клиента

 • единна точка за контакт при възникване на проблеми по време на експлоатацията на услугата

 • възможност за разширение на предоставяната услуга

 • първоначално конфигуриране на устройствата

 • проактивно управление и наблюдение на безжичната инфраструктура

 • възможност за предоставяне на периодични отчети и анализирането им

За управлението и наблюдението на услугата за безжична инфраструктура се използва облачната платформа за мениджмънт на Cisco Meraki, която предоставя следните функционалности:

 • Централизирано управление

 • Безпроблемно управление на широк набор от WiFi мрежи от едно място, независимо от разположението им.

 • Multigigabit Ethernet

 • Преминаване на 2.5Gbps трафик по един единствен кабел, за да се възползвате максимално от високата скорост 802.11ac.

Анализ

Чрез проследяване на статистиките от безжичните устройства се показва процент посещаемост, времето на престой на даден потребител и повторни посещения.


Видимост и контрол

Идентифицира кои приложения се използват, определя тези, които представляват риск и ограничава достъпа до развлекателните такива.


Голям капацитет

802.11ac

Радио-честотна оптимизацията с анализ в реално време, позволява висока производителност на безжичната комуникация в среди, с много потребители.


Автоматична оптимизация

Автоматично оптимизира WiFi мрежата като измерва, колко често се ползва даден канал, силата на сигнала, пропускателната способност и докладва за смущения.


Сигурност

Постоянно открива смущения, неизправности и различни атаки във всички канали.


Защитна стена

Автоматично задава правила за контролиране на трафика, VLAN тагове и ограничение на скоростта, за да осигури спазването на различните политики за достъп на различните нива потребители.


#Парафлоу е дългогодишен Златен партньор на #Cisco

 

Нашият екип Ви очаква за допълнителна информация и консултации. Свържете се с нас, като изберете най-удобния начин за връзка.0 коментара

Comments


bottom of page