Начало » Балканфарма Дупница - имплементация на Citrix XenApp

Използвани услуги

  No documents found.

Ключови факти

 • В ТОП 5 на най-успешните системни интегратори в България
 • В ТОП 20 на най-успешните ИКТ компании в България
 • В ТОП 20 на ИТ доставките по ЗОП за последното десетилетие
 • Представителни офиси в София, Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора
 • Член на БАИТ и AmCham

Клиенти

 • Първите 10 банки в страната
 • Най-големите индустриални предприятия
 • 12 от Топ 100 на компаниите в България
 • 10 министерства и ведомства
 • 6 университета, 3000 училища
 • 400 малки и средни предприятия

Форма за запитвания

Изпратете ни Вашето запитване, като използвате формата тук

Балканфарма Дупница - имплементация на Citrix XenApp

01.05.2011

Балканфарма-Дупница АД е част от най-голямата фармацевтична компания в България Актавис Оперейшънс ЕООД с над 2000 служителя, 600 от които работят в завода в град Дупница.

През 2010 компанията решава да въведе системата WERUM PAS-X за управление на продуктовия каталог и доставките. Системата е сложна и изисква създаването на стабилна инфраструктура както за сървърната част, така и за клиентската част. За да се предостави мобилност както на служителите, така и на приложението (достъпвано от различни устройства) е въведена системата за виртуализация и предоставяне на приложения Citrix XenApp 6. Citrix XenApp предоставя възможност за групиране на сървърите с инсталирана  клиентската част на Werum PAS-X във ферми за да се подобри както разпределянето на натоварването, така и надеждността на системата. Създадени са три ферми, всяка една изолирана от другите, предоставяйки независими среди (освен в частта си с лицензния компонент, който е един), за тестове (Test Environment), развойна дейност (Development Environment) и за реална работа в производството (Production Environment). Фермата за производствена работа се състои от два Citrix XenApp сървъра с инсталирана клиентска част на WERUM PAS-X и с възможност за добавяне на още сървъри. Системата е приведена в готовност и целият цикъл на работа преминава от средата за развойна дейност, където се добавя и подобрява функционалност, през средата за тестване, където се изпробват разработените компоненти до реалната работа на системата в производствената дейност.

Благодарение на Citrix XenApp служителите, ползващи PAS-X системата, могат да се свързват към нея докато са в движение, от всякакво мобилно устройство, както и да ползват различни видове баркод четци за следене на продукцията и доставките. Печатането също е улеснено с вградената възможност на XenApp да пренасочва локални и мрежови принтери от клиентското устройство към PAS-X системата. Сигурността също е подобрена защото XenApp предоставя допълнителен слой за проверка на самоличността чрез интеграция със съществуващия Microsoft Active Directory домейн.

Чрез Citrix XenApp Балканфарма-Дупница АД завършва изцяло инфраструктурата на системата за управление на продукти и доставки, изпълнявайки всички препоръки за сигурност и добри практики, като предоставя гъвкава среда за клиентски достъп от всякакъв вид устройство без проблеми със съвместимостта.

 

Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на "Закон за авторското право и сродните му права". Използването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.
© 2020 Paraflow Communications Ltd. София 1700, ул. Никола Габровски 79, тел.: 02/ 960 42 00, email: office@paraflow.bg