top of page
Търсене

Виртуалната реалност (VR) в полза на бизнеса


Вероятно никога няма да стъпите на друга планета, да плувате с акули в открито море, да играете във финалния мач от Европейско първенство по футбол или да пеете на сцената, заедно с Лейди Гага. Но ако виртуалната реалност (VR) стане това, което обещава, и вече е тръгнала стремглаво в тази посока, ще може да направите всичко това, както и много други неща, без дори да напускате офиса или дома си.


За разлика от действителността, виртуалната реалност означава симулиране на части от нашия свят (или напълно въображаеми светове), които използват високопроизводителни компютри и сензорно оборудване, като слушалки и ръкавици. Освен игри и развлечения, VR отдавна се използва за обучение на пилоти и хирурзи, както и за подпомагане на учените да разберат сложни проблеми като структурата на протеиновите молекули например, а в бизнеса работните станции подпомагат изработването на анализи и прогнози в областта на финансите и метеорологията, за управление на различни производствени процеси, в сферата на CAD/CAM, геологията, нефтодобива и други.HP е сред пионерите в тази област, а Парафлоу притежава Gold Personal Systems Partner сертификат и специализации като Workstation Business Specialist и Services Specialist – Computing, което позволява на специалистите на компанията да консултират с високо ниво на компетентност своите клиенти и да им дават препоръки за най-подходящите решения за техния бизнес.


Неотдавна, HP представи най-мощната работна станция в света, най-мощния хибрид и първите в света професионални VR раници. „Днешните новини са отражение на фокуса ни върху непрекъснатото разширяване на портфолиото от работни станции и VR възможности, които ще позволяват удивителни нови преживявания и ще дефинират бъдещето на компютърните технологии”, коментира Гуен Кобъл, директор „Работни станции, тънки клиенти, търговски решения и смесена реалност“ за Европа, Близкия Изток и Африка.


Работните станции HPZ4 са идеални за конструиране, симулация, обработка на видео файлове и виртуална реалност, като предоставят необходимата производителност за редица приложения. Работните станции HPZ4 могат лесно да се справят със задачи, изискващи обработка на висока честота, множество CPU ядра и двойни високопроизводителни процесори. Освен процесорите Intel® Xeon® W, работната станция Z4 например може да бъде конфигурирана и с процесори Intel Core ™ X с до 18 ядра и до два екстремни графични процесора за още по-висока мощност и производителност. С дизайн, разработен на базата на симулации и възможност за генериране на VR съдържание, потребителите безпроблемно могат да създават дизайн, симулации или визуализации.


Работните станции на HP се характеризират с невероятна производителност и огромни възможности за разширение. 

Екипът на Парафлоу Ви очаква за допълнителна информация и консултации. Свържете се с нас!


0 коментара

Comments


bottom of page