top of page

Конференцията „Данните ви крият бизнес тайни“ разкри модерните методи за анализ

Ваучери за предварителен анализ за внедряване на бизнес система спечелиха най-активните участници в дискусиите


Конференцията, организирана от водещата българска IT компания Парафлоу Комуникейшънс, се проведе в хотел Витоша и събра на едно място мениджъри и експерти от финансовия сектор - банкови институции, кредитни и застрахователни компании, инвестиционни посредници. Под формата на дискусионни панели, бяха обсъдени теми, свързани с



анализ и управление на данни от бизнес и IT перспектива.


„Живеем в свят с все по-нарастващо значение на данните и тяхното управление. Причина за това са усложнените бизнес процеси и динамика на количеството данни, с които организациите работят. Свидетели сме как непрекъснато се увеличават източниците на информация, от които компаниите могат да добиват допълнителни ползи и да подобряват вземането на стратегически, административни и оперативни решения. Влияние оказват и навлизащи технологии като Artificial Intelligence (AI) и Machine Learning (ML) например“, каза при откриването на конференцията Николай Аврамов, управител на Парафлоу Комуникейшънс.


Благодарение на процесите по натрупване на данни и новите технологии се достига до нови измерения при използването на информацията и се постигат по-добри резултати. В целия този процес се намесват и законодателни регулации като GDPR, изисквания за споделеност на данните на финансовите организации чрез различни директиви като PSD2 и други предизвикателства, свързани със сигурността", допълни той.


"В среда на бърза трансформация, на променящи се нужди и непрекъснато развиване на нови технологии, ние от Парафлоу, като консултант по внедряване на системи за управление на бизнеса, вече повече от десет години на българския и чуждестранния пазар, решихме да стартираме открити дискусии. С тях искаме да допринесем към натрупаното знание на експертите и специалистите от финансовия сектор, като задълбочим и споделим интересни аспекти от проекти, върху които работим, наред с опита си", сподели Зорница Йорданова, Project Manager в Парафлоу и модератор на първата дискусия в залата.


Нейни гости бяха доказани специалисти като Камелия Лулчева-Панчева от Банка ДСК, Стоян Деевски от PwC България и Ивайло Павлов от 4Finance. По време на разговорите бе изтъкнато, че


всеки одит започва с оценка на риска за бизнеса и това колко е важно да се дефинират правилните KPI (ключови показатели) за взимане на ефективни решения.


Не бива да се пренебрегва и ролята на комуникирането им с екипите, като част от тяхната мотивация, беше друг извод от конференцията. В много организации постъпващата информация се обновява на всеки ½ час, затова добрата визуализация на данните е от голямо значение, за да се следят конкретните индикатори и да се прави анализ на резултатите буквално „в движение“. Една от основните ползи за бизнеса е възможността за анализиране на клиентите и комуникацията с тях, което е източник на идеи за продуктово разработване и повишаване на клиентската удовлетвореност.


С това, че


„данните са най-големият капитал на компаниите“



започна представянето си Даниел Радойков, бизнес консултант в Парафлоу Комуникейшънс и показа нагледно какви тайни могат да се крият зад различните показатели и как се е променил рипортингът за 10 години.


Радойков демонстрира една от най-модерните бизнес системи Qlik Sense, а също води дискусия в IT панела, в която взеха участие изключително опитните мениджъри Михаил Тодоров от Express Life Insurance и Владимир Джиджишев от IUTE Credit Europe. В разговорите бе засегнат начина, по който протича процесът по обработка на данни в техните компании, какви проблеми срещат при генериране на справки и анализи, както и каква част от времето на IT отдела е заето с изграждане на справки. Като извод от проведената IT дискусия, може да се отбележи, че с помощта на платформата за бизнес анализи Qlik Sense се освобождава IT ресурс, ускорява се обработката на данните и изготвянето на необходимите справки и анализи, и не на последно място, бизнесът става все по-независим от IT отдела в съответната организация.


Конференцията на Парафлоу се проведе при препълнена зала, а също получи и широк отзвук в социалните мрежи.


Парафлоу има планове да продължи и със следващи подобни открити дискусии, които ще бъдат полезни за специалисти и мениджъри от различни сектори на икономиката.



 

Екипът на Парафлоу Ви очаква за допълнителна информация и консултации. Свържете се с нас, като изберете най-удобния за Вас начин за връзка.


bottom of page